Welkom 
dinsdag, juni 16, 2015, 10:42 AM
Let op! Corona-crisis maatregelen

Vanwege de corona-crisis zijn ook wij genoodzaakt om een aantal maatregelen te treffen. Om de patiënten die onze hulp nodig hebben te kunnen blijven helpen, hebben we de procedure wat aan moeten passen. Indien u een afspraak wilt maken belt u met de praktijk. In overleg bepalen we dan of het nodig is dat u naar de praktijk komt.

Om de kans op overdracht van Corona te minimaliseren is het belangrijk dat u 1,5 meter afstand houdt van het personeel. Onze buitendeur zit op slot. Als u voor de deur staat belt u ons telefoonnummer. Als er geen andere cliënten aanwezig zijn mag u naar binnen. Binnen volgt u de aanwijzingen van het personeel op. In de meeste gevallen mag u de hond in de spreekkamer even met de riem aan een haak vastzetten. Daarna gaat uzelf naar de wachtkamer. De dierenarts en de assistente gaan daarna in de spreekkamer u dier onderzoeken. Katten mag u zelf in het reismandje op de behandeltafel zetten. Op deze manier zorgen we ervoor dat er geen contact tussen personeel en klanten is.

Aangezien het er nu naar uitziet dat deze situatie nog wel een tijd kan duren, hebben we besloten om een aantal minder urgente zaken wel weer te gaan doen. Dus vanaf nu mag u wel weer een afpraak maken voor een sterilisatie of een castratie. Ook voor de jaarlijkse vaccinatie mag in het geval de bescherming is afgelopen weer een afspraak gemaakt worden.

Volg voor het ophalen van medicatie de instructies op van ons personeel.

Voor vragen en advies zijn wij telefonisch bereikbaar : 058-2571224

- Bel voordat u naar de praktijk komt!
- Er kunnen alleen na overleg afspraken worden gemaakt
- Honden moeten een riem om hebben
- katten moeten in een reismandje zitten
- Alleen één gezonde volwassen persoon mag het huisdier vergezellen
- Wacht na aankomst bij de praktijk buiten, volg de instructies van het personeel op
- Blijf op 1,5 meter afstand van andere klanten en van ons personeel
- Bestellen van medicatie kan alleen telefonisch. Volg voor het afhalen van medicatie de instructies van het personeel op
Over onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd in een modern en goed uitgerust praktijkpand. Het pand is in 1997 gebouwd na een fusie van de praktijken van Stiens, Hallum en Ferwerd.We vinden het belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan onze patiënten te besteden. Behandeling op afspraak draagt daar ook toe bij. Als het nodig is om bijvoorbeeld een röntgenfoto te maken kan dat meestal direct. Dit kan omdat we ook vaak met twee dierenartsen aanwezig zijn.

Naast het normale klinische onderzoek hebben we ook de mogelijkheden om door middel van bloedonderzoek , het maken van rontgenfoto's en echografie tot een diagnose te komen.

Verder vinden we het buitengewoon belangrijk dat er een goede begeleiding is bij de eerste keer dat u een puppy of kitten in huis hebt gekregen. Daarom hebben we een begeleidingsprogramma opgezet zodat we hier extra aandacht aan kunnen besteden.

Voor mensen die graag een keer een nestje willen fokken is het belangrijk om bij teefjes het juiste moment te weten om naar de reu te gaan. Dit kan door middel van de progesteronbepaling in het bloed.

Wat betreft het maken van röntgenfoto's is het bij ons mogelijk om officiële HD- en ED-foto's te maken.

Graag zullen wij u op een professionele manier bijstaan indien er onverhoopt gedragsproblemen ontstaan.

Dierenartsen:

S.J. de Vries
G. de Boer
K.J. Faassen-Buma
R. de Reus-Jansen
T. van der Sluis
T.S. Wietsma


Assistentes:

Kim van Dijk
Anneke Spoelstra
Marijke Visbeek


____________________________________________________________________